Basiskennis uitleg po 2 1

Uit wiki.lasso-concepten.nl

(Doorverwezen vanaf Basiskennis uitleg po 2 2)

2.1 Uitleg over de Persoonlijke omgeving en de Beheeromgeving

<video in ontwikkeling>

Iedere deelnemer die in Lasso staat geregistreerd beschikt over een persoonlijke omgeving. Deze persoonlijke omgeving hoeft niet te worden aangemaakt, die is er gewoon. De deelnemer hoeft alleen maar in te loggen. Alle gegevens in de persoonlijke omgeving worden gevoed vanuit de beheeromgeving. Het is vergelijkbaar met mijn-overheid. Daar kun je terecht om allerlei documenten te raadplegen die iets te maken hebben met de overheid. Dat is dan ook de “persoonlijke omgeving” van jou bij de overheid. die gegevens verschijnen daar echter niet vanzelf. Ze worden in een “beheeromgeving” klaargezet en beheerd. Bij Lasso werkt dat niet anders. De “beheeromgeving” wordt dan ook meestal beheerd door 3, 4 en soms wel 5 personen. En alle deelnemers (lees: leden en klanten van organisaties) die in de administratie staan geregistreerd kunnen dan via de informatie die voor hen is bestemd raadplegen.

De Persoonlijke omgeving

In de afbeelding zie je het inlogscherm van de persoonlijke omgeving. Je kunt inloggen door een link op te vragen via je e-mail of je maakt zelf een naam en wachtwoord (Account) aan. Een account biedt veel voordelen omdat je er direct naar het juiste dossier of activiteit mee kan worden geleid.

SP HV Login Scherm.png

Onderstaande afbeelding laat de persoonlijke omgeving zien, zoals deze getoond wordt aan deelnemers, leden of klanten die gegevens willen inzien of wijzigen. De persoonlijke omgeving kan qua weergave worden afgestemd op de huisstijl van jouw eigen organisatie.

SP HV Login2.png

Hoe ziet de link naar de persoonlijke omgeving eruit?

Iedere link in Lasso begint met https:// Als voorbeeld: https://voorbeeld.lasso-ho.nl

De persoonlijke omgeving is hetzelfde maar dan met mijn- ervoor, dus: https://mijn-voorbeeld.lasso-ho.nl

Hoe kom je bij de persoonlijke omgeving?

Je kunt worden uitgenodigd via een e-mail die de betreffende deelnemer krijgt toegestuurd. Daar hoef je dan alleen maar op te klikken en de inlogprocedure te volgen.

De huurdersorganisatie maakt een knop op de website met de link naar de persoonlijke omgeving waar de website bezoeker op moet klikken.

De beheeromgeving

In deze afbeelding zie je het inlogscherm voor de beheeromgeving. De beheeromgeving geeft toegang tot gegevens van alle leden/deelnemers/klanten (de administratie) en is alleen toegankelijk voor organisatiemedewerkers. Inloggen in de beheeromgeving is alleen mogelijk met een Lasso-account (met de juiste rechten voor toegang), een wachtwoord en/of token (externe sleutel). Na inloggen kom je in de beheeromgeving terecht.

SP HV Beheeromgeving 2.png


SP Nav Bck.png     SP Nav Fwd.png


[ Startpagina | Voorbereiden | Basiskennis | Vergaderen en plannen | Dossiers en documenten | Financiële administratie | Nieuwsbrief maken | Enquêtes maken | Ledenadministratie ]