Gebruik en beheer (Algemeen)

Uit wiki.lasso-concepten.nl

Gebruik en beheer (algemeen)

Lasso+ is een eenvoudig te gebruiken applicatie, die veel functionaliteit biedt en voor een belangrijk deel naar eigen wens kan worden ingericht. De gebruikersinterface van Lasso+ is gericht op eenvoud en heeft een minimalistische uitstraling. Er is bewust gekozen voor weinig contrast en rustige kleuren, waardoor de gebruiker minder vermoeid raakt tijdens gebruik en ook na langere tijd effectief zal kunnen blijven werken. Als webapplicatie kan Lasso+ overal gebruikt worden waar een internetverbinding en een browser beschikbaar zijn.

Prestaties

Lasso+ werkt optimaal wanneer Google Chrome of Firefox als web browser gebruikt wordt. De applicatie maakt efficiënt gebruik van de uitgebreide technische mogelijkheden van deze browsers, waardoor het gebruik ervan snel en intuïtief aanvoelt. Daarnaast is tijdens de ontwikkeling van Lasso+ veel tijd en aandacht besteed aan het optimaliseren van de gegevensopslag om met grote datasets te kunnen werken. Lasso+ is daarmee geschikt voor zowel kleinere organisaties met 100 deelnemers als voor organisaties met 100.000 deelnemers of meer.

Hulp en ondersteuning

De ervaring van Lasso-concepten tot op heden is dat er nagenoeg geen hulp ingeroepen hoeft te worden van de helpdesk. De hulp die wordt gevraagd heeft met name betrekking op inhoudelijke advisering, bijvoorbeeld over de financiële administratie. Op basis van de aanwezige expertise bij Lasso-Concepten wordt de scheidslijn niet scherp getrokken. Lasso-concepten trekt wel een grens als het gaat om de beleidsverantwoordelijkheid van de Lasso+ gebruiker, en kan daar geen verantwoordelijkheid voor dragen.

Beheer

De diensten van Lasso-Concepten voldoen aan bepalingen in de Europese Wetgeving. De verschillende Lasso+'s (omgevingen voor verschillende organisaties) zijn identiek qua software, waardoor ze relatief eenvoudig en kostenefficiënt te onderhouden zijn. Als het gaat om de systeembetrouwbaarheid kan Lasso-concepten leunen op 100% beschikbaarheid (uptime) in de afgelopen 5 jaar.

Back-up

Van iedere Lasso+ wordt de eerste week ieder uur van de dag een back-up gemaakt, na een week een keer per dag, na een maand een keer per week en na een jaar een keer per maand. Dergelijke back-ups kunnen op verzoek van de klant worden teruggeplaatst. Met het terugplaatsen van back-ups kan een beperking optreden als er een wijziging in de database structuur heeft plaatsgevonden. Als dat aan de orde is valt het terugplaatsen van een back-up binnen het maatwerkprogramma. Afhankelijk van de oorzaak kan dan coulance worden betracht.