Wist je dat...

Uit wiki.lasso-concepten.nl

Wist je dat Lasso deelnemers automatisch lid kan maken van groepen?

Deelnemers zijn op basis van het woonadres automatisch lid te maken van een specifieke groep. De achterban is dan altijd op de juiste plek in beeld. Bekijk deze video voor meer informatie:

Wist je dat Lasso nu ook een praktijkboek heeft?

Het praktijkboek Lasso is een aanvulling op de al digitaal beschikbare stappenplannen, deze WIKI-handleiding en de diverse instructievideo's, en dient als ondersteuning bij het dagelijkse gebruik van Lasso. Het geeft uitleg over een aantal veelvoorkomende basishandelingen binnen Lasso en biedt (in geprinte vorm) schrijfruimte om notities te maken.

Het Basis Praktijkboek is de eerste editie van deze ondersteunende documentatie. Momenteel wordt ook al gewerkt aan nieuwe praktijkboeken, die uitleg bevatten over meer gevorderde handelingen in Lasso.

Om naar de laatste versie van het Basis Praktijkboek te gaan, klik hier.

Wist je dat Lasso een zoekfunctie heeft voor alle stukken?

Voor inzicht in alle dossiers, bestanden en activiteiten ga je naar menu Documenten => (submenu) Zoek in alle stukken. Je ziet dan in één oogopslag welke stukken er in een dossier/ activiteit zitten en, heel BELANGRIJK, je kunt stukken rechtstreeks toevoegen aan andere dossiers en activiteiten!

Kijk hier naar de instructievideo, Zoek in alle stukken:

Wist je dat Lasso een archieffunctie heeft?

Waarschijnlijk wel... Maar nog niet alle Lasso-gebruikers zijn op de hoogte van alle mogelijkheden die deze functie biedt! Deze video laat in het kort zien hoe de archieffunctie werkt en geeft een aantal tips & trucs om archiveren gemakkelijker en toegankelijker maken:

Wist je dat Lasso uitermate geschikt is om vergaderingen te ondersteunen?

  • Als je als deelnemer aan de vergadering een mail ontvangt voor de vergadering hoef je alleen op één link te klikken om toegang te krijgen tot de vergaderstukken
  • Je wordt hierna direct naar de inlogpagina geleid om in te loggen
  • Dan klik je op de betreffende vergadering en komt direct uit bij de vergaderstukken die daar voor je klaar staan
  • Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde stukken
  • De kracht daarbij is dat iedereen iets kan toevoegen, zoals een notitie of een bestand
  • Lasso stuurt dan automatisch periodiek een melding dat er iets is toegevoegd...

Op die manier blijft iedereen gelijk geïnformeerd en kan ook terecht in het archief. Super eenvoudig, zonder stress of onnodige frustratie.

Wist je dat Lasso de samenwerking met bewonerscommissies kan verbeteren?

Met Lasso kun je de samenwerking met bewonerscommissies versterken door het aanbieden van een digitale omgeving waar stukken gepubliceerd kunnen worden door de bewonerscommissie. Het voordeel daarvan is dat er een archief ontstaat op complex-niveau en worden bewoners automatisch geïnformeerd.

Daarbij helpt het om de samenwerking tussen de corporatie en de bewonerscommissie vast te leggen in een samenwerkingsovereenkomst. Dan weten partijen precies wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op het Forum is een voorbeeld van zo'n samenwerkingsovereenkomst gepubliceerd die gebruikt wordt door Wonen Zuid en de Huurdersvereniging Wonen Zuid. Als er andere huurdersorganisaties en/of corporaties zijn die mooie voorbeelden hebben van een samenwerkingsovereenkomst, dan worden zij van harte uitgenodigd om hun versie te publiceren op dit Forum.

Wist je dat Lasso persoonlijke omgeving altijd beveiligde toegang biedt tot je persoonlijke gegevens?

Met Lasso heb je altijd en overal veilig toegang tot je gegevens via jouw eigen persoonlijke omgeving.

Deze persoonlijke omgeving is er voor alle deelnemers die in Lasso zijn geregistreerd. De deelnemers kunnen hun eigen gegevens aanpassen en voor hen relevante documenten en dossiers inzien en in het voorkomende geval ook beheren. Lasso geeft volop ruimte om je eigen creativiteit in te vullen.

Kijk voor meer informatie op onze website!

Wist je dat Lasso eenvoudig adresetiketten kan maken?

Met Lasso kun je eenvoudig adresetiketten maken. Je selecteert een groep deelnemers en klikt onderaan de pagina op "exporteren". Vervolgens kies je het juiste formaat etiketten en je kunt het direct printen op het etikettenvel.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het maken van adresetiketten: