Instellingen van Documenten

Uit wiki.lasso-concepten.nl

Instellingen van Documenten

Bestemd voor: Systeembeheerders

Instellingen Documenten

Voordat u kunt starten met het invoeren en beheren van Documenten, is het raadzaam vooraf een aantal terugkerende waarden in te voeren als invoeroptie voor Documenten binnen Lasso. Deze voorbereidingen kunnen gedaan worden bij de eerste ingebruikname, maar kunnen ook tijdens dagelijks gebruik van Lasso+ aan de orde komen (bijvoorbeeld voor het toevoegen van een nieuw soort postontvangst of documentbron). Het is niet noodzakelijk compleet te zijn bij de eerste invoer van deze instellingen - waar nodig kunnen ze later aangevuld worden.

Functionele Instellingen Dossiers

Deze instellingen bevinden zich binnen het menu voor Documenten. Daarnaast is ook nog een aantal systeeminstellingen van toepassing op Documenten, deze vindt u in de paragraaf Systeeminstellingen Documenten.

(!) Deze voorbereidingen kunnen alleen gedaan worden door Lasso+-gebruikers met rechtenprofiel Systeembeheerder of hoger. Als u een gebruiker (medewerker) van Lasso+ bent, kunt u meteen beginnen met Werken met Documenten.

Document-categorieën:

Deze instelling is bestemd voor het vastleggen van documentcategorieën binnen Lasso. Hier toegevoegde categorieën kunnen bij het aanmaken van documenten (notities, post, bestanden) gebruikt worden om eigenschappen ervan te preciseren of aan te geven binnen welk aandachtsgebied van de organisatie een bepaald document valt:

 1. Klik op het menu-item DOCUMENTEN
 2. Klik onder Instellingen Dossiers op Document-categorieën
 3. Klik op de knop Toevoegen
 4. Geef in het invoerveld een naam voor de documentcategorie in
 5. Geef daaronder op binnen welke documenttypen de categorie beschikbaar dient te zijn (Notities, Post, en/of Bestanden)
 6. Klik op Opslaan en Sluiten


De categorie is nu aankiesbaar bij het toevoegen (of bewerken) van notities, post of bestanden (afhankelijk van uw keuze bij stap 5).

Dossier-categorieën:

Deze instelling is bestemd voor het vastleggen van dossiercategorieën binnen Lasso. Hier toegevoegde categorieën kunnen bij het aanmaken van dossiers gebruikt worden om eigenschappen ervan te preciseren of aan te geven binnen welk aandachtsgebied van de organisatie een bepaald dossier valt:

 1. Klik op het menu-item DOCUMENTEN
 2. Klik onder Instellingen Dossiers op Dossier-categorieën
 3. Klik op de knop Toevoegen
 4. Geef in het invoerveld een naam voor de dossiercategorie in
 5. Klik op Opslaan en Sluiten


De categorie is nu aankiesbaar bij het aanmaken of bewerken van dossiers.

Activiteit-categorieën

Deze instelling is bestemd voor het vastleggen van activiteitencategorieën binnen Lasso. Hier toegevoegde categorieën kunnen bij het aanmaken van activiteiten gebruikt worden om eigenschappen ervan te preciseren of aan te geven binnen welk aandachtsgebied van de organisatie een bepaalde activiteit valt:

 1. Klik op het menu-item DOCUMENTEN
 2. Klik onder Instellingen Dossiers op Activiteit-categorieën
 3. Klik op de knop Toevoegen
 4. Geef in het invoerveld een naam voor de activiteitcategorie in
 5. Klik op Opslaan en Sluiten


De categorie is nu aankiesbaar bij het aanmaken of bewerken van activiteiten.

Systeeminstellingen Documenten